ERP-System

Frigör tid och få full kontroll.

Effektiv vardag med molnbaserat ERP-system

Ditt ERP-system ska stötta, effektivisera och samla kärnprocesserna i din verksamhet. Genom att välja ett ERP-system som för samman så många av dina viktigaste affärsprocesser som möjligt, som beställningar, lager, logistik, försäljning, inköp och ekonomi, kan du arbeta effektivt och få full kontroll.

Målet är att frigöra tid och slippa krångliga processer och tidskrävande administration. Naturligtvis vill du också få smarta rapporter och affärsinformation som både hjälper dig att se samband, hitta möjligheter och bygga förutsättningar för att utveckla verksamheten.

Med ett ERP-system i molnet kan du dessutom vara säker på att du alltid har tillgång till din ekonomiska information.
När du vill och var du än befinner dig.

 • Spar tid och pengar med smarta funktioner
 • Väx och utvecklas med skalbarhet och flexibilitet
 • Få full kontroll med datainsamling och rapportering
 • Gör arbetsvardagen smidigare med integrationer

ERP-systemet hjälper er att skala upp

Ett ERP-system förenklar och förbättrar dina ekonomi- och affärsprocesser. Om företaget siktar mot att växa ska du välja ett system som gör det enkelt att skala upp verksamheten utan att ni ska behöva byta system. Med automatiserade processer och AI frigör du tid och kan utöka verksamheten utan att behöva anställa nya medarbetare i motsvarande grad.

Idag finns det inga ursäkter för att ha gamla redovisningssiffror eller att importera försäljningssiffror fram och tillbaka. Med ett effektivt ERP-system når du enkelt alla dina data i realtid.

Integrationer ger möjligheter

Det är antagligen svårt att hitta ett ERP-system som täcker in alla verksamhetens kärnprocesser. När du väljer ERP-system bör du därför leta efter ett system som har så många färdiga integrationer som möjligt, eller ett öppet API för att enkelt kunna skräddarsy integrationer till andra system.

Det är också en bra idé att välja en leverantör som har egna systemexperter och stor erfarenhet av integrationer och att sätta upp smidiga dataflöden. Det kommer att sparar dig mycket tid. Läs mer om integrationer här.

Våra kunder

Vad våra kunder säger om oss

”VIEW Groups kompetens, rådgivning och snabba service är en perfekt match i vår strävan att minimera vår interna administration med bibehållen kontroll.”
Prozena Consulting
”Med digital bokföring märker vi en enorm förändring i den dagliga hanteringen av kvitton och fakturor. Det är mycket mer effektivt och säkert.”
BIZ Apartment
”Vi har gått ifrån en pappersfokuserad redovisning med fakturor fram och tillbaka och under de senaste åren har vi övergått till ett helt digitalt flöde.”
Tehuset Java

ERP-systemen Xledger och Fortnox

VIEW Ledger är partner med Xledger och Fortnox. Båda är molnbaserade system som erbjuder en hög grad av automatisering och effektiv funktionalitet.

Xledger ERP-system är särskilt effektivt för medelstora och stora företag, koncerner och företag med verksamhet i olika länder, som vill förenkla arbetsprocesser, få tillgång till avancerad rapportering och kunna skala upp verksamheten.

Fortnox ERP-system är användarvänligt och intuitivt och förenklar vardagen för många små och medelstora företag som vill ha smarta funktioner och enkel tillgång till information.

Våra konsulter har mycket god systemkompetens i Xledger och Fortnox. De hjälper dig gärna att sätta upp processer och rutiner som gör arbetet enklare för din verksamhet.

Implementering av ERP-system

Goda resultat börjar med en framgångsrik implementering av systemet. Vi startar med att ser över era mål för att säkerställa att vi rätt val när vi sätter upp systemet och integrationer. Ni ska få en lösning som funkar smidigt både i vardagen och som hjälper er att nå era mål. Tillsammans sätter vi upp ett startdatum och utifrån det tar vi fram en projektplan och startar projektet. Vi informerar, samarbetar och stämmer av löpande under hela projektet, allt för en effektiv och lyckad implementering.

 

Uppföljning

Vi finns kvar hela vägen för att säkra att ni arbetar effektivt och smidigt. När implementeringen av systemet är färdig står våra systemkonsulter redo att säkra både en trygg drift och hjälper er om ni behöver göra anpassningar eller nya integrationer. Med lång erfarenhet från kunder i många olika branscher och storlekar finns det gott om kunskap kring best practice och vi delar gärna med oss av den. Vi rekommenderar alltid våra kunder att investera tid i att utbilda alla användare i systemet. Behöver ni utöver det utbildning inom specifika ämnen som tidredovisning eller reseräkningar skräddarsyr vi ett upplägg som passar för ditt företag.

Att sätta upp ERP-systemet

Vi rekommenderar alltid våra kunder att så långt det är möjligt anpassa rutiner efter det nya ERP-systemet istället för tvärtom. Det hjälper dig förhoppningsvis att skapa synergieffekter med system och interna processer. De system vi väljer att arbeta med erbjuder redan goda möjligheter att konfigurera systemet utifrån ditt företags behov. Vi anpassar till exempel regler och användarroller utifrån er verksamhet

Uppdateringar

Molnbaserade ERP-system innebär att uppdateringar sker löpande utan vare sig extra kostnader eller någon nedtid för dig som användare. När du väljer ett ERP-system bör du välja ett system med en tydlig plan för utveckling av både funktionalitet och användarvänlighet.

10 fördelar med ett molnbaserat ERP-system

 1. Realtidsdata för bra beslut
 2. Automatiska processer sparar tid
 3. Välj moduler efter behov
 4. Skalbart för tillväxt
 5. Smidig arbetsfördelning
 6. Unika rapporteringsmöjligheter
 7. Goda integrationsmöjligheter
 8. Alltid tillgängligt, via desktop eller mobil
 9. Snabb och säker implementering
 10. Regelbundna enkla uppdateringar

Hitta ditt lokalkontor

Vill du outsourca hela eller delar av ekonomin eller få hjälp med effektiv lönehantering? Vi hjälper företag i hela landet till en enklare arbetsvardag och full koll på siffrorna.
Göteborg
Bohusgatan 15, 411 39 Göteborg, Sverige
Norrtälje
Stora Brogatan 10, 761 30 Norrtälje
Kalmar
Larmgatan 50, Kalmar, Sverige
Lund
Medicon Village, Scheelevägen 1, 223 63 Lund, Sverige
Malmö
Djäknegatan 23, 211 35 Malmö
Stockholm
VIEW Group, Torkel Knutssonsgatan 24, 118 49 Stockholm
Västervik
Hamngatan 31, 593 33 Västervik

Kunskap och insikt

Läs de senaste artiklarna

Vill du ha tips och framtidsspaningar?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.