Moln- och drifttjänster

Högre tillgänglighet där det behövs

Vi vill lyssna på dina utmaningar och förstå dina behov

Vi anstränger oss för att lära oss din verksamhet, dina processer och applikationer. Vi är experter på infrastrukturdrift men vi vill även förstå din verksamhet och dina system. Den viktigaste delen i vårt erbjudande är att lyssna på dina utmaningar och förstå dina behov.

VIEW Group levererar IT-drift och applikationsdrift där våra kunder köper en tjänst, funktion eller process med garantier på önskad tillgänglighet. Våra kunder är ofta små till medelstora företag med system eller applikationer som är affärskritiskt och vitala för företagets intäktsmöjligheter och framtid.

Dynamiska kundanpassade tjänster

Vi anstränger oss för att lära oss din verksamhet, processer och applikationer, inte bara den underliggande infrastrukturen för applikationsdriften. På detta sett kan vi skapa högre tillgänglighet där den behövs!

Vi tror att drivkraften hos våra kunder att köpa våra tjänster är förutsägbara kostnader, flexibilitet och rörlighet men med bibehållen hög kvalitet och väletablerade processer och rutiner. Detta till en rimlig kostnad. Vi fokuserar på dynamiska och kundanpassade tjänster framför traditionell serverdrift och jobbar kontinuerligt med proaktiva åtgärder, förslag till förbättringsåtgärder och rådgivning.

Inom ramen för vår IT-drift ingår exempelvis servicedesk, NOC, övervakning, portal/remote access, felsökning, underhåll av operativsystem, spamskydd, backup, fjärrstyrning, systemdokumentation, incident-/change hantering.

Vill ni ha hjälp med er IT-infrastruktur?

Vi hjälper er med drift av en enstaka server eller stora komplexa system. Kanske vill ni bara hyra kapacitet i vår serverhall/virtuella plattform. Oavsett behov så strävar vi efter att vara en kompetent och flexibel IT-partner inom infrastrukturdrift och serverdrift. Genom att kombinera det mindre bolagens dynamik med de stora bolagens processer och struktur får vi nöjda kunder och långsiktiga relationer.

 

Varje kund är unik

Vi jobbar med standardiserade paketerade produkter men varje kund är unik och behov och krav skiljer sig från kund till kund. Vår sälj- och leveransprocess är integrerade, vilket innebär att samma individer som säljer lösningen är med och levererar. På detta vis kan vi garantera att det vi säljer faktiskt går att leverera på ett smidigt och ekonomiskt hållbart sätt.

Förutsättningar förändras ständigt och vi sätter en stolthet i att kunna arbeta flexibelt men under strukturerade former. Vi jobbar med dynamiska kundanpassade SLA modeller där du som kund sätter nivån.

Molnet innebär nya utmaningar

Med molntjänster kan du spara både tid och pengar samtidigt som du öppnar för mer samarbete, innovation och effektivitet. Men övergången till molntjänster innebär också flera nya utmaningar. Här kommer VIEW Group in i bilden för att hjälpa ditt företag att börja arbeta med och skapa mervärde från molntjänster – utan att du behöver oroa dig över den tekniska implementeringen och säkerheten i systemen.

Hög tillgänglighet och förutsägbar kostnad

Jämfört med lokala servrar ger molntjänster större flexibilitet. Genom att kunna skala upp eller ned omedelbart kan du vara säker på att du bara betalar för det du behöver. Därmed kan du använda snabbrörliga affärsmodeller som innebär att du kan agera på nya affärsmöjligheter och innovationer snabbare än konkurrenterna.

Molntjänster är även ett bra sätt att minska de ekonomiska riskerna I en värld med snabba förändringar vill du inte sitta fast i en situation där kostnaderna inte står i rätt proportion till omsättningen. Här är det guld värt att omgående kunna anpassa kostnaden och att den är förutsägbar. Du slipper även de oväntade, höga kostnaderna i samband med uppgradering av affärskritiska system och behöver inte heller lägga tid på att manuellt uppdatera applikationer på hundratals datorer. Detta eftersom molntjänsterna uppdateras löpande och automatiskt.

Ökat samarbete och effektivitet

För att medarbetarna ska kunna jobba effektivt i dagens allt mer mobila värld behöver det naturligtvis vara enkelt för dem att få tillgång till alla nödvändiga tjänster oavsett var de fysiskt befinner sig. Allt fler arbetar delvis hemifrån eller behöver tillgång till sina arbetssystem när de är ute på tjänsteresa. Med molntjänster fungerar allt på samma sätt som om du fysiskt skulle befinna dig på kontoret.

Många känner nog igen frustrationen när flera medarbetare jobbar på ett och samma dokument och olika versioner skickas hit och dit via e-post tills man inte längre vet vem som har den aktuella versionen av filen. Med molntjänster kan flera personer arbeta på ett och samma dokument samtidigt och versionen man ser är ständigt den senaste.

Säkra molntjänster som passar dina behov

Med molntjänster är det inte allt eller inget som gäller. Beroende på ditt företags unika behov och förutsättningar kan ett publikt eller ett privat moln vara bästa lösningen. Ett tips är att kartlägga olika processer, data och arbetssätt för att avgöra vilka som passar bättre i publika respektive privata system ur både ett säkerhets- och ett kostnadsperspektiv. Det går även jättebra att köra ett hybridmoln, vilket är en kombination av privata och publika molntjänster eller av ett privat moln och ett eget datacenter.

VIEW Group stöttar dig i att bedöma vad som ska läggas i privata respektive publika molntjänster. Hos oss kan du få det bästa av alla världar genom både molntjänster som vi sköter hos oss och globala publika molntjänster med vår lokala support och säkerhetshantering. Oavsett vilken typ av molntjänst du väljer tar vi hand om följande moment dygnet runt så att du kan dra nytta av alla fördelar utan att oroa dig över säkerhetshot eller avbrott:

  • Övervakning
  • Backup
  • Teknisk drift

Privat moln

Tack vare vår expertis och åratal av erfarenhet av att bygga avancerade infrastrukturlösningar kan vi skapa och ta hand om ditt privata, OpenStack-baserade moln i våra serverhallar, där vi tillhandahåller:

  • Tillförlitlig ström och kylning
  • Hög säkerhet
  • Prestanda som överträffar branschstandarderna
Läs mer om serverdrift

Hybridmoln

Med våra globala nätverk, publika och branschspecifika moln kan vi skapa en hybridlösning som är skräddarsydd efter dina behov. Vi ger dig:

  • Tre egna molnplattformar som kan kombineras fritt med andra
  • Öppna verktyg som undviker inlåsning i ett enda moln
  • Löpande konsultation kring vilket moln som ska användas till vad

Kontakta vår expert

Vill du veta mer om moln- och drifttjänster?

Vi pratar gärna mer om just ditt företags behov och förutsättningar och hur vi kan hjälpa dig att utveckla din verksamhet. Ring, mejla eller fyll i formuläret lite längre ner, så hör vi av oss.

Jörgen Svensson

Tjänsteansvarig IT

+46 70 300 06 81
Våra kunder

Vad våra kunder säger om oss

“VIEW Group hjälpte oss att ta steget i den digitala resan. De hade en jättebra implementationsplan och vi jobbade verkligen tillsammans.”
Cancerfonden
“Med färre manuella processer kan vi hantera helt andra volymer på samma antal personer. Det ger oss möjlighet att fortsätta växa.”
Technogarden
”Vi har samarbetat med VIEW Group under många år. De är professionella, samarbetsvilliga och otroligt personliga i sitt bemötande.”
Keeparo