Vätternrundan

"IT-frågor är inte vårt hjärtebarn utan vi håller på med arrangemang och cykellopp. Därför är det jätteskönt att ha VIEW Group som är väldigt kompetenta inom IT och infrastrukturer." Oliver Henriksson, Vätternrundan
Vätternrundans logotyp

Unik IT-leverans när det verkligen gäller

Vätternrundan är världens största cykelmotionslopp. Under Cykelveckan i Motala deltar över 30 000 cyklister från hela världen och det är mycket som ska klaffa. VIEW Group är Vätternrundans IT-partner sedan 2022 och hjälper dem med allt inom IT-området – både daglig drift och all teknik under evenemangen i Motala.

Förberedelserna inför loppen är rigorösa. Två veckor innan börjar VIEW Group bygga upp en hel IT-miljö på plats med tidtagning, målgång och allt annat som måste fungera. Projektledare och säkerhetsansvarig Oliver Henriksson berättar att det är en anspänning inför att loppen ska gå igång:

– Det är nervöst dagarna innan. Det här är något man jobbar med 365 dagar om året så man vill ju verkligen att allt ska sitta när det är dagen D.

Oliver förklarar att det är många IT-relaterade pusselbitar som måste finnas på plats:

– Det är väldigt mycket teknik som behövs under våra lopp. Bland annat är det tidtagningen, nummerlappstältet, nätverk och wifi i eventområdet.

Han menar att det är skönt att ha en kompetent IT-partner som sköter allt:

– IT-frågor är inte vårt hjärtebarn utan vi håller på med arrangemang och cykellopp. Därför är det jätteskönt att ha VIEW Group som är väldigt kompetenta inom IT och infrastrukturer.

Andreas Ekman, Sales Manager IT på VIEW Group och kundansvarig för Vätternrundan, menar att ett så komplext projekt kräver ett samarbete utöver det vanliga:

– Samarbetet är otroligt viktigt, framförallt när det är en sådan unik leverans som själva loppen. Då behöver vi kunna hitta ett samarbete på en nivå som man inte alltid annars måste. Här är det fingertoppskänsla i varenda detalj för att det ska funka.