VIEW Group passerar 1 miljard i omsättning

  VIEW Group grundades under namnet VIEW Ledger i Oslo 2004. De senaste åren har vi gjort en kraftig tillväxtresa och vi finns idag i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien och Indien med över 800 anställda. Nu passerar vi 1 miljard norska kronor i omsättning.

  Den största tillväxten har skett de senaste åren. Sedan 2019, då private equity-fonden Explore Equity gick in som investerare, har vår omsättning sexdubblats. Växten har skett både genom uppköp och organiskt tillväxt.

  John Hugosson, koncernchef för VIEW Group, kommenterar:

  Det här är en milstolpe för oss. Samtidigt satsar vi på att upprätthålla den höga tillväxten de kommande åren.

  John Hugosson, koncernchef VIEW Group.

  Utmanar traditionella leverantörer

  – De senaste åren har våra kunders systemlandskap blivit mer komplexa. Samtidigt väljer fler företag att outsourca sina företagskritiska stödprocesser. Det driver efterfrågan på vår mix av kompetens där vi levererar tjänster från löpande redovisning och lönehantering till IT-drift, system och business intelligence-lösningar, berättar John. Han fortsätter:

  – Trenden på marknaden är att fler grundläggande redovisnings- och bokföringstjänster automatiseras bort – bland annat med hjälp av AI. Samtidigt gör ökad tillgång till data och analysverktyg det möjligt att lägga till fler värdeskapande tjänster ovanpå traditionell redovisning.

  En av våra senaste satsningar är en egenutvecklad business intelligence-lösning som samlar och presenterar data från olika system på ett överskådligt och flexibelt sätt. Vi utökar också erbjudandet av rådgivningstjänster baserade på data. John menar att redovisningsföretag kan erbjuda billigare och bättre alternativ för många av de tjänster som traditionellt levererats av konsult-, IT- och revisionsföretag:

  – Vi går från att bara sammanställa siffror till att analysera, förstå och ge råd baserat på data. Det är nog många av de största och mest kända företagen som inte tidigare har tänkt på oss som konkurrenter, som nu kommer att se att det har kommit någon som är snabbare och mer offensiv, med mer relevanta kunddata än dem.

  Om oss

  VIEW Group är en snabbväxande partner inom ekonomi, lön, affärssystem och IT. Bolaget grundades i Norge 2004 och har sitt huvudkontor i Oslo. Idag omsätter VIEW Group cirka 1 miljard SEK och de drygt 800 medarbetarna arbetar på ett 30-tal kontor i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien och Indien.

  Vill du ha tips och framtidsspaningar?

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev.