Fotograf: Petter Blomberg

VIEW sponsrar Vätternrundan

  VIEW Ledger är ny stolt sponsor till världens största motionslopp för cyklister, Vätternrundan. Förutom att sponsra Vätternrundan och de olika motionsloppen ansvarar VIEW Ledgers systerbolag PrimeQ för all IT-service. Ett gemensamt fokus på hälsa och hållbarhet samt service-support och leveranssäkerhet var avgörande faktorer för samarbetet.


  Fotograf: Petter Blomberg

  Fotograf: Petter Blomberg

  IT-partner för arrangemanget

  PrimeQ kommer att ansvara för all IT under motionsloppen – ett omfattande uppdrag som kräver hög servicegrad och inkluderar allt från deltagarnätverk till stationer för nummerlappsutdelning och tidtagning. Med över 20 000 deltagare måste Vätternrundans många digitala funktioner fungera på bästa sätt, något som Jessica Nilsson, sponsoransvarig på Vätternrundan, också betonar:

  – När våra event går live är det mängder av detaljer som ska klaffa och en stor mängd människor som ska registreras på kort tid. Under högtryck printar vi 1000-1400 nummerlappar per timme. IT-infrastrukturen är en extremt viktig del för att våra funktionärer ska kunna arbeta snabbt och effektivt och erbjuda en smidig serviceupplevelse till våra cyklister.

  – Dessutom flyttar vi ut driften av viktiga kontorsfunktioner, såsom växeln, till Stadsparken i Motala och avlastar 4G trafiken, vilket är nödvändigt när så många människor vistas på ett och samma ställe samtidigt. Därför är vi väldigt glada över att ha VIEW Ledger som samarbetspartner, berättar Andreas Lundgren på Vätternrundans arrangemangsavdelning.

  – Vi ser väldigt mycket fram emot att få arbeta med det här arrangemanget. Självklart är det ett utmärkt tillfälle för våra vassa medarbetare att få visa sin tekniska kompetens men framför allt är det ett sätt att få vara med och bidra till ett framgångsrikt och minnesvärt cykellopp, säger Dennis Södergren, ansvarig för PrimeQs affärsområde IT.

  Gemensamma värderingar

  Ett av VIEW:s värdeord är “care”. Joseph Mogefors, VD på VIEW Ledger, förklarar hur det motiverar företagets sponsorskap:

  – Vi kan identifiera oss mycket med Vätternrundans alla cyklister. Vi gillar att utmana oss själva och sätta tydliga mål, men minst lika viktiga som målen är förberedelserna och vägen dit. Framgångar kan se väldigt olika ut, men när människor mår bra, har tydliga mål och både tar hand om sig själva och peppar varandra, skapas en bra grund för framgång. Vi upplever att det är en grundpelare som även gäller Vätternrundan, och därför är vi glada över att kunna vara med och sponsra detta närmast ikoniska event.

  Mer om VIEW

  VIEW Ledger och PrimeQ ingår i VIEW Group, en snabbt växande nordisk aktör inom ekonomi och IT. Bolaget startades 2004 i Norge och bedriver idag verksamhet på ett 30-tal kontor i Sverige, Norge, Finland och Indien. I Sverige finns cirka 250 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Lund, Norrköping, Motala, Kalmar, Västervik och Norrtälje.

  Kort om Vätternrundan

  Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen och ett av världens största motionslopp på cykel. Vätternrundan arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar cirka 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan, som förutom Vätternrundan 315 km innefattar Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan blev år 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige som certifierades enligt ISO 20121, en standard för hållbarhet vid evenemang.

  Mer information och kontakt

  För mer information om samarbetet och sponsorskapet, kontakta:

  Jessica Nilsson, sponsringsansvarig Vätternrundan
  070-515 58 90
  jessica.nilsson@vatternrundan.se

  Joseph Mogefors, VD VIEW Ledger AB
  070-797 12 07
  jmo@viewledger.com

  Vill du ha tips och framtidsspaningar?

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev.