VIEW Ledger förvärvar Resursgruppen

  VIEW Ledger förvärvar Resursgruppen Ekonomi och Revision AB som en del av sin strategiska tillväxtplan. Två år i rad har VIEW Ledger blivit utsedda till Årets tillväxtbyrå i Stockholm. Med köpet förstärker VIEW Ledger sin position på den svenska marknaden och blir en av de största fristående redovisningsbyråerna i Sverige.

  Köpet, som är en del av VIEW Ledgers fortsatta tillväxtresa, innebär lokal närvaro och starkt nätverk i södra Sverige då Resursgruppen har ett starkt fäste i Skåne. Sammangåendet innebär också att VIEW Ledger fortsätter att bygga ut sitt kompetenskapital med erfarna rådgivare och experter inom både redovisning och digitalisering för att erbjuda sina kunder full ekonomisk kontroll och vägledning för att utveckla sin verksamhet.

  Samma värdegrund bygger framgång för både våra kunder och oss

  – Vi är väldigt glada över att välkomna Resursgruppen till VIEW Group. Det är en byråF med gedigen erfarenhet, intressanta kunder och mycket stor expertkunskap bland medarbetarna. Viktigt är också att vi delar samma värdegrund och är övertygande om att ett nära och rådgivande samarbete med våra kunder hjälper både dem och oss framåt, säger Joseph Mogefors, VD för VIEW Ledger AB.

  En möjlighet för oss att växa vårt erbjudande

  – Vi är stolta över att sälja Resursgruppen till just VIEW Ledger. Under lång tid har vi levererat tjänster och expertkunskap till våra kunder. Genom det här sammangåendet får Resursgruppen förutsättningar att fortsätta att leverera kvalitet samtidigt som vi kan arbeta aktivt för att växa. Att VIEW Ledger precis som vi också arbetar aktivt för att förändra redovisningsbranschen var en viktig aspekt när vi tog beslutet att sälja, säger Bengt R Andersson, grundare av Resursgruppen.

  100 supervassa medarbetare inom redovisning, tech och lön

  Med Resursgruppens medarbetare kommer VIEW Ledger att ha cirka 100 medarbetare i Sverige. De flesta är specialiserade inom redovisning, lön och ekonomisk rådgivning, men också systemintegration och rådgivning inom digitalisering.

  Resursgruppens grundare Bengt R Andersson kommer att samarbeta med VIEW Ledger i framtiden. VIEW Ledger förvärvar inte revisionsverksamheten, som i stället kommer att drivas vidare i ett separat bolag under namnet Resursgruppen Revision och Rådgivning. 

  En del av satsningen på att bli Nordens ledande AccounTech företag

  – Vi har en tydlig strategi att bli Nordens ledande aktör inom AccounTech och BPO-tjänster och köpet av Resursgruppen är ett ytterligare steg i rätt riktning för att nå vårt mål, säger John Hugosson, koncernchef på VIEW Group.

  Kontakt och frågor

  Joseph Mogefors, VD VIEW Ledger AB
  +46 (0) 70 797 12 07
  jmo@viewledger.com 

  Om VIEW Ledger

  VIEW Ledger grundades 2004 av tre bröder. Idag är VIEW Ledger en del av VIEW Group, en snabbväxande nordisk aktör inom AccounTech och BPO och en betydande aktör i Sverige. De drygt 420 medarbetarna finns i bolag i Sverige, Norge och Finland. Tillsammans levererar de tjänster inom tech, redovisning, lön och ekonomisk rådgivning. VIEW Group har idag en omsättning på cirka 500 MSEK. Koncernen har 20-talet kontor i Norge, Sverige och Finland.

  Om Resursgruppen

  Resursgruppen är en byrå med ett omfattande tjänsteutbud inom redovisning, revision, HR, lön och rådgivningstjänster för små och mellanstora företag. Verksamheten startades 1980 i Malmö och har idag 30 medarbetarna på fyra orter, med kontor i både Skåne och Stockholm.


  Joseph Mogefors, vd för VIEW Ledger AB och Bengt R Andersson, grundare av Resursgruppen.

  Joseph Mogefors, vd för VIEW Ledger AB och Bengt R Andersson, grundare av Resursgruppen.

  Vill du ha tips och framtidsspaningar?

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev.