VIEW Ledger förvärvar affärsområdena redovisning och HR/lön från RSM i Sverige

  VIEW Ledger fortsätter sin starka tillväxt och förvärvar nu affärsområdena redovisning och HR/lön från RSM:s svenska verksamheter. Uppköpet innebär att VIEW Ledger tar över den verksamhet som idag sysselsätter framför allt redovisnings- och lönekonsulter. För RSM betyder försäljningen att man kan fokusera på sina kärnområden i Sverige.

  VIEW Ledger är idag en av de största fristående redovisningsbyråerna i Sverige och har under de sista åren vuxit kraftigt. Förvärvet är en viktig del av den strategiska tillväxtplanen och innebär bland annat att VIEW Ledger får närvaro och nätverk i västra Sverige, då RSM har ett starkt fäste i Göteborg.

  Köpet innebär även att VIEW Ledger fortsätter att bygga ut sitt kompetenskapital med erfarna rådgivare och experter inom redovisning, lön/HR och digitalisering.

  Bygger ut både kapacitet och kompetenskapital

  – Vi är väldigt glada över att välkomna nya kollegor från RSM till VIEW Ledger. Vi vet att vi får in konsulter med gedigen erfarenhet, intressanta kunder och mycket stor expertkunskap. Vi brinner för digitala lösningar inom AccounTech-området, men vi vet också att den affärsekonomiska rådgivningen från våra konsulter är det som bygger relationer och skapar viktiga mervärden för våra kunder. Vi ser en stor efterfrågan på marknaden och varje konsult som börjar hos oss bidrar till att både vi och våra kunder växer, säger Joseph Mogefors, VD för VIEW Ledger AB.

  Alla får möjlighet att nå sin fulla potential

  – VIEW Ledger känns som en självklar köpare av RSMs verksamheter inom redovisning och HR/lön. Vi känner oss trygga i att medarbetarna kommer få möjligheter att utvecklas vidare och nå sin fulla potential i sin nya organisation, säger Johan Magnusson, delägare på RSM.

  – Branschen har dragit åt det här hållet en längre tid då framför allt regelverket inom revision har visat sig begränsa redovisningsverksamhet som drivs inom en revisionsfirma. Den pågående digitaliseringen vi ser inom redovisning är också en bidragande orsak vårt beslut. Det är helt enkelt inte lika lätt att driva redovisning inom en revisionsfirma längre och det behövs en större aktör med ett mer riktat fokus mot redovisning och HR/Lön för att utveckla denna verksamhet på ett konkurrenskraftigt sätt, säger Henric Larsolle, delägare på RSM.

  47 nya medarbetare i Stockholm, Göteborg och Norrtälje

  Med RSMs medarbetare kommer VIEW Ledger att ha ca 250 medarbetare i Sverige. De är specialiserade inom redovisning, lön och ekonomisk rådgivning, samt systemintegration, redovisningsteknologi och digitalisering. Uppköpet är det tredje i Sverige under 2022.

  Fortsatt fokus på att bli Nordens ledande AccounTech företag

  – Vi har en länge haft en tydlig strategi att bli Nordens ledande aktör inom AccounTech, BPO och IT. Vi förvärvar verksamheter som vi ser tydligt bidrar till att nå det målet, antingen genom kompetens inom redovisning och redovisningsteknologi eller genom olika IT-lösningar som bidrar till att utveckla och digitalisera våra kunder. RSMs medarbetare har expertkunskap inom redovisning och lön som i kombination med våra digitala lösningar blir en viktig pusselbit för att växa som ett AccounTech-bolag, säger John Hugosson, koncernchef på VIEW Group.

  Kontakt och frågor:

  Joseph Mogefors, VD VIEW Ledger AB
  +46 (0) 70 797 12 07
  jmo@viewledger.com

  Henric Larsolle, RSM i Stockholm
  +46 (0) 73 448 98 30
  henric.larsolle@rsm.se

  Johan Magnusson, RSM i Göteborg
  +46 (0) 70 083 17 30
  johan.magnusson@rsm.se

  Om VIEW Ledger

  VIEW Ledger grundades 2004 av tre bröder. Idag är VIEW Ledger en del av VIEW Group, en snabbväxande nordisk aktör inom AccounTech och BPO och en betydande aktör i Sverige. De drygt 600 medarbetarna finns i bolag i Sverige, Norge och Finland. Tillsammans levererar de tjänster inom tech, redovisning, lön och ekonomisk rådgivning. I och med förvärvet kommer VIEW Group ha en omsättning på cirka 780 MNOK. Koncernen har 20-talet kontor i Norge, Sverige och Finland.

  Om RSM

  RSM är ett av världens största nätverk inom revision, skatt och rådgivning med fokus på medelstora ägarledda och entreprenörsdrivna företag. Med 51 000 medarbetare på 860 kontor i 123 länder är RSM en global aktör med god lokalkännedom. I Sverige återfinns RSM i Göteborg, Stockholm och Norrtälje.

  Från vänster: Joseph Mogefors, John Hugosson, Henric Larsolle och Johan Magnusson.

  Från vänster: Joseph Mogefors, John Hugosson, Henric Larsolle och Johan Magnusson.

   

  Vill du ha tips och framtidsspaningar?

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev.