VIEW Group expanderar till Storbritannien genom köp av tillväxtraket

  Tillsammans med tillväxtraketen Accurise säkerställer VIEW Group nu sin närvaro på en av Europas största marknader för outsourcing av affärsprocesser. Utöver ambitionen att bygga en betydande verksamhet i Storbritannien innebär förvärvet också att man kan erbjuda företag med verksamhet över landsgränserna en helhetsleverans från en och samma partner.

  Formellt innebär uppköpet att VIEW Group etablerar sig i ett fjärde land med en tydlig ambition om att bygga en stark verksamhet på den stora, brittiska marknaden.

  Ett viktigt, ambitiöst steg mot att bli ett ledande AccounTech-bolag

  – Vårt mål är tydligt. Vi vill bygga vidare på den nordiska plattform som vi framgångsrikt har etablerat i Norge, Sverige och Finland. Nu tar vi det första steget ut i Europa, med ambition att realisera vår vision om att vara ledande experter inom affärsinsikt med grund i våra innovativa, tekniska lösningar, säger John Hugosson, koncernchef för VIEW Group.

   

  – Med Accurise tar vi ett viktigt strategiskt steg framåt. Deras kundanpassade leveranser är baserade på Xledger, och här kan vi direkt bidra med kompetens och ytterligare effektivitet som kommer att gynna Accurise och deras kunder.

  En gemensam plattform och enorm potential

  – Det här är stort för oss på Accurise. Sedan första mötet 2019 har vi varit imponerade av hur ett så stort företag med stark tillväxt har lyckats behålla sin värdegrund. Med VIEW med i teamet kan våra kunder förvänta sig ännu bättre och mer professionella tjänster, säger Rob Howard, CEO på Accurise.

  Kontakt sedan 2019

  Den första kontakten togs redan 2019, och en gemensam affärsplan arbetades fram.

  – På den tiden var det inte rätt timing för oss att etablera oss i Storbritannien. Vi har nu lyckats med flera strategiska satsningar, blivit en nordisk aktör och är redo att bygga vidare på en stor, spännande, brittisk marknad, säger John Hugosson.

  – Vi tycker det är särskilt kul att de planer som vi skapade 2019 tillsammans med Rob har förverkligats genom etableringen av Accurise. Nu ser vi stora, gemensamma möjligheter framför oss, fortsätter John.

  Människorna i centrum  

  Kunderna är inte de enda som kommer att dra nytta av partnerskapet:

  – Det är en stor fördel för vårt team att vi nu ingår i VIEW Group med 800 experter. Den fördelen för våra medarbetare var en viktig bidragande faktor till att vi gjorde det här valet, avslutar Rob.

  Kontakt

  John Hugosson, Koncernchef VIEW Group
  +47 928 63 916
  jhu@viewledger.com

  Rob Howard, CEO Accurise
  +44 0330 460 0201
  rob.howard@accurise.net

  Om VIEW Group 

  VIEW Group grundades i Norge 2004 och har sitt huvudkontor i Oslo. Idag är VIEW Group en snabbt växande aktör inom Accountech, ekonomi och IT. De cirka 800 medarbetarna finns på ett 30-tal kontor i Sverige, Norge, Finland, Indien och nu även i Storbritannien. I och med förvärvet av Accurise kommer koncernens nuvarande 12-månadersomsättning att vara cirka 1 miljard norska kronor.

  Om Accurise

  Accurise etablerades 2020, växer mycket snabbt och har idag 30 anställda. De har tagit en tydlig position som specialister riktade mot stora restaurangkedjor där de levererar allt från affärssystem till veckovisa snabbrapporter speciellt framtagna för restaurangverksamhet. Företaget har ännu inte förlorat en enda kund eller anställd.

  Vill du ha tips och framtidsspaningar?

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev.