Redovisningsbyrån Q och Krona Stockholm blir en del av VIEW Ledger

  VIEW Ledger förvärvar Redovisningsbyrån Q och Krona Stockholm och förstärker därmed sin position i Sverige. Redovisningsbyrån Q och Krona Stockholm är två redovisningsbyråer som är inriktade på tjänstesektorn, företrädesvis i Stockholmsregionen.

  – Det är med stor glädje som vi välkomnar Redovisningsbyrån Q och Krona Stockholm in i VIEW-koncernen. Genom förvärven stärker vi vår position i Stockholm och Sverige men vi får framförallt in 27 duktiga och drivna medarbetare som kommer hjälpa oss att utveckla VIEW Ledger vidare, säger Joseph Mogefors, VD för VIEW Ledger AB.

  Om Redovisningsbyrån Q och Krona Stockholm

  Q är en redovisningsbyrå som erbjuder fullservicetjänster inom ekonomiområdet. Bolaget har 20 medarbetare och omsätter cirka 22 MSEK.

  – Vi blev mycket glada och stolta när vi fick en förfrågan om ett samgående med ett bolag som VIEW Ledger. De delar våra värderingar kring hur man får nöjda och trygga kunder och det kombinerat med satsningar på IT samt digitala arbetssätt borgar för en mycket bra matchning. Detta blir starten på vårt nästa steg i resan till att bli kundernas första val, säger Lars Jonsson Bergman, huvudägare och grundare av Redovisningsbyrån Q.

  Krona har en riktad kundgrupp inom reklam och media. Krona har sju medarbetare och omsätter cirka 7 MSEK.

  – Detta är helt rätt beslut av ägarna. Tillsammans med VIEW Ledger kommer vi att ha möjlighet att bredda vårt tjänsteutbud till kunderna. Ett exempel är löneadministration, där VIEW har en etablerad enhet med lönespecialister. Vi ser verkligen fram emot denna spännande förändring, säger Magnus Frick, VD på Krona.

  Delägarna i Q och Krona kommer att arbeta kvar och blir även delägare i VIEW.

  Ett strategiskt förvärv

  – Köpet av Redovisningsbyrån Q och Krona Stockholm stöder VIEW Groups strategi att inom de närmsta åren bli en ledande nordisk aktör inom Accounttech och BPO, säger John Hugosson, koncernchef på VIEW.

  Från vänster: Magnus Frick, VD Krona Stockholm AB, Lars Jonsson Bergman, huvudägare och grundare av Redovisningsbyrån Q AB, och Joseph Mogefors, VD VIEW Ledger AB.

  Från vänster: Magnus Frick, VD Krona Stockholm AB, Lars Jonsson Bergman, huvudägare och grundare av Redovisningsbyrån Q AB, och Joseph Mogefors, VD VIEW Ledger AB.

  Om VIEW Ledger

  VIEW-koncernen är med sina 250 medarbetare en nordisk teknologi och BPO-leverantör. Bolagen levererar marknadsledande molnbaserade lösningar inom ekonomi och lön samt outsourcing- och rådgivningstjänster.

  VIEW grundades 2004 av bröderna Gjermund, Terje och Morten Bratlie. VIEW omsätter ca 350 MNOK. Koncernen har 11 kontor i Norge och Sverige. Läs mer om VIEW här.

  För ytterligare information, vänligen kontakta:

  Joseph Mogefors, VD VIEW Ledger AB
  +46 (0) 70 797 12 07
  jmo@viewledger.com

  Vill du ha tips och framtidsspaningar?

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev.