3 fördelar med fast pris på bokföring och redovisning

  Tiden för kryptiska och överraskande höga fakturor från din redovisningsbyrå borde vara förbi. Du bör kunna slippa undra över vad redovisningen egentligen kostar. Åtminstone om du har ett fast pris på bokföring och redovisning.

  Dagens smarta system i kombination med hög yrkeskompetens gör redovisningen effektiv, och att välja en modern redovisningsbyrå som erbjuder ett fast pris innebär en rad fördelar för dig som kund. Här går vi igenom några av dem.

  1. Håll tempot uppe och kostnaderna nere med fast pris på bokföring

  Bokföring och redovisning är något de flesta som driver ett företag har en relation till, men bilden är inte alltid positiv. Det tar ofta mycket tid och det krävs korrekt och aktuell kunskap för att hålla räkenskaperna uppdaterade. På så sätt kan redovisningen snabbt bli en stor utgiftspost.

  Redovisningskonsulter har haft en tradition av att ta betalt per timme, vilket gör att kostnaderna blir svåra att förutse.

  Under vissa perioder kan ett företag behöva extra hjälp och rådgivning av sin redovisningskonsult. Det kan handla om uppköp, omstruktureringar eller andra aktiviteter som ligger utanför den vanliga verksamheten. Av den anledningen vill man oftast inte ha med allt i ett fast pris på bokföring och redovisning. Däremot är det mycket klokt att säkerställa att du har förutsägbarhet i vad den löpande bokföringen kostar.

  Ett fast pris på redovisningen med överenskommen servicenivå hjälper ditt företag att hålla takten, utan att riskera oväntade kostnader från din redovisningsbyrå. Det innebär både förutsägbarhet i likviditeten och mer spelrum att utveckla affärerna.

  2. Goda råd har ett pris – men det bör vara fast

  Digitaliseringen har inneburit mer effektiva processer för redovisning, bokföring och lönehantering och bättre möjlighet att hantera och analysera data. Det gynnar också dig som kund. Din redovisningskonsult kan hjälpa dig med tidseffektiv redovisning, men också att se mönster och möjligheter i dina siffror och hjälpa dig att ta rätt beslut framåt.

  Det kan vara svårt att be om råd om du är rädd för att timpriset springer iväg så fort du får svar i andra änden. Med ett fast pris på bokföring och redovisning kan du bestämma servicenivån i ditt abonnemang – och skala upp när du behöver mer hjälp.

  En redovisningsbyrå som erbjuder fasta priser bör också ha tydliga priser för sina tilläggstjänster, som budgetering, bokslut, likviditetsprognoser eller andra redovisningstjänster. Det är ofta saker som hamnar utanför ”normal drift”, men som många företag behöver hjälp med under vissa perioder eller återkommande under året.

  Som företagare ska du alltid kunna känna att du kan dra nytta av engagemanget och kompetensen hos din redovisningskonsult, utan att vara rädd för att du inte vet vad det kommer att kosta.

  3. Tydlighet är trygghet

  Fast pris på bokföring, redovisning och lönehantering upplevs ofta som tydligare för dig som kund eftersom du vet vad redovisningen kostar, men också när det gäller vad som ska levereras och vid vilken tidpunkt.

  Av den anledningen bör avtalet vara klart och tydligt definierat, så att det är lätt att se vad månadskostnaderna är och vad som ingår i priset.

  Det är också bra om avtalet innehåller information om omfattning, antal anställda/löner, tidsfrister för inlämning och rapportering, svarstid och hur ändringar och korrigeringar som görs i efterhand ska hanteras.

  Poängen är att göra det tydligt för dig som kund vilka förväntningar du kan ha – både vad gäller pris, tillgänglighet och leveranser. Ett fast pris på bokföring och redovisning eller ett fast abonnemang ska undvika det som ett timpris ofta kan leda till – en diskussion i efterhand om vad avtalet innebär.

  Här kan du se vårt pris på redovisningstjänster och lönehantering och vad som ingår. Om du har frågor svarar vi gärna!

  Vill du ha tips och framtidsspaningar?

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev.