VIEW Group utökar sitt IT-erbjudande genom förvärv av Consulta

  VIEW Group förvärvar IT-bolagen Consulta IT Services AB och Consulta Hosting Services AB. De Kista-baserade bolagen kommer att bli en del av VIEW Groups varumärke och genom sammangåendet fortsätta att leverera avancerade och kostnadseffektiva IT-lösningar.

  Vi ser tydliga synergieffekter av att kunna erbjuda våra kunder helhetslösningar inom både ekonomi, affärssystem och IT. Det är viktiga supportfunktioner för alla företag som vill växa lönsamt och idag behöver dessa funktioner samverka i större utsträckning än tidigare. Consulta har hög kompetens med en tjänsteportfölj som speglar vår. Dessutom är de aktiva förespråkare för en hållbar utveckling och miljöansvar. Vi kände tidigt att vi matchar varandra, både vad gäller erbjudande till våra kunder och vilka värderingar vi arbetar utifrån, säger John Hugosson, CEO VIEW Group.

  För VIEW Group innebär uppköpet ytterligare kompetens som både förstärker och kompletterar bolagets nuvarande erbjudande inom IT.

  Consulta är en aktör som vi hyser stor respekt för, därför känns det extra roligt att tillsammans utveckla vårt IT-erbjudande vidare. Inte minst blir deras djupa kunskaper inom SQL, Software Assessment Management och Microsofts molnlösningar något som kommer att gynna våra kunder, säger Dennis Södergren, affärsområdesansvarig för VIEW Groups svenska IT-verksamhet.

  Dennis Södergren, Christian Willborg, Mikael Lönnroos och Morten Bratlie.Dennis Södergren, Christian Willborg, Mikael Lönnroos och Morten Bratlie.

  Vi är glada över att nu bli en del av VIEW Group, säger Mikael Lönnroos, VD för Consulta och fortsätter:
  För oss har det starka engagemanget för våra kunder, ständig kunskapsutveckling och klimatansvar varit viktiga beståndsdelar i vårt arbete. Vi känner att det är något vi kommer att kunna utveckla ytterligare tillsammans med VIEW Group.

  Om VIEW Group

  VIEW Group är en snabbväxande partner inom ekonomi, lön, affärssystem och IT. Bolaget grundades i Norge 2004 och har sitt huvudkontor i Oslo. Idag omsätter VIEW Group cirka 1 miljard SEK och de drygt 800 medarbetarna arbetar på ett 30-tal kontor i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien och Indien.

  Om Consulta

  Consulta-bolagen grundades 2004 och erbjuder tjänster inom bland annat IT-drift, IT-säkerhet och support. Nuvarande kunder finns framför allt inom servicesektorn, handel, bank och försäkring.

  Vill du ha tips och framtidsspaningar?

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev.