Backup

Hemligheten bakom trygga backuplösningar

Rätt data i rätt tid

När det gäller backuptjänster är det lätt att hänga upp sig på själva säkerhetskopieringen. Men det som är väsentligt är faktiskt återläsning av rätt data i rätt tid. För att kunna göra det behöver du speciella förutsättningar och kunskap, vilket VIEW Group kan hjälpa dig med.

Hur återläsning testas

Vill du vara säker på att du inte förlorar viktiga data är det viktigt att återläsningsövningar utförs regelbundet. VIEW Groups backuptjänst ger dig bra förutsättningar för detta genom kategorisering och mappning av dina affärskritiska applikationer mot serverkomponenter och nätverk. Vår basmodell innebär även återläsning av en hel applikation till en sandlåda, en miljö för säkra tester. Där rekommenderar vi att du utför applikationstest och verifiering minst en gång om året.

 

Minst två datacenter – tre flexibla backuptjänster

Backup till bara en serverhall räcker inte så långt vid hårdvarufel, haveri eller andra problem. Därför är det en vanlig rekommendation att du säkerställer din backup genom att använda dig av minst två datacenter. Oavsett om du ska ha två eller flera datacenter eller om du ska använda dig av ett publikt moln så varierar beroende på ditt företags individuella förutsättningar. Hos oss kan backup utföras till två eller tre datacenter eller till en AWS Bucket.

Du kan välja mellan tre backuptjänster:

 • Backup för servrar
 • Fjärrbackup
 • Backup Microsoft 365

Vi hjälper dig gärna att kartlägga vilken lösning som matchar dina behov på bästa sätt både när det gäller säkerhetsnivå och kostnader.

Backup för servrar och fjärrbackup

Backup för servrar utgår från en spegelbild (image) av hela operativsystemet för backup av virtuella servrar i vårt datacenter. Med fjärrbackup utförs backup istället på fysiska servrar hos oss och/eller på lokala servrar placerade hos dig. Du kan själv välja hur länge du vill spara dina data och hur många kopior du vill ha.

Grundutförandet för båda tjänsterna innehåller följande moment men kan även skräddarsys efter dina behov:

 • Garantera relevant kompetens
 • Utföra säkerhetskopiering på data enligt avtalad kravspecifikation
 • Kontrollera backup dagligen samt meddela dig vid problem
 • Regelbundet kontrollera att säkerhetskopierade data går att återläsa.
 • Återläsa data vid behov (efter ditt godkännande)
 • Komma med förslag till löpande förbättringar av säkerhetskopieringen

Backup för Microsoft 365

Med Microsoft 365 är det dina data – och det är ditt ansvar att skydda dem. Veeam Backup för Microsoft 365 eliminerar risken för att förlora åtkomst och kontroll över dina Microsoft 365-data, inklusive Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive för företag och Microsoft Teams – så att dina data alltid är skyddade och tillgängliga.

Du väljer själv om du vill spara backup i till exempel Azure, AWS eller i något av våra datacenter.

Tjänsten hjälper dig att göra följande:

 • Skydda dina Microsoft 365-data från oavsiktlig radering, säkerhetshot och bevarandeprincipsluckor
 • Snabbt återställa enskilda Microsoft 365 e-postmeddelanden, filer och webbplatser
 • Uppfylla juridiska krav och efterlevnadskrav med effektiv eDiscovery av Microsoft 365-objekt

Hur mycket kostar ett stillestånd ert företag?

Oförberedda bolag kan drabbas av flera dagars nertid och miljontals kronor i återställningskostnader i skarpt läge. Med VIEW Group kan du vara säker på att vi återställer dina data så snabbt det bara är möjligt för att undvika kostsamma stillestånd.

Kontakta vår expert

Vill du veta mer om backup?

Vi pratar gärna mer om just ditt företags behov och förutsättningar och hur vi kan hjälpa dig. Ring, mejla eller fyll i formuläret lite längre ner, så hör vi av oss.

Jörgen Svensson

Tjänsteansvarig IT

+46 70 300 06 81